DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rok 2014

"Psi nejsou téměř lidé a neznám větší urážku psí rasy, než ji takto popsat." John Holmes

 

PROSINEC  2014 

     

27.12. NOVÝ ROK 2015 V ALPÁCH

Ještě 25.12. se svahy v Alpách zelenaly jako v létě surprise, ale štěstíčko se na nás usmálo a v noci začlo sněžit smiley. Již cestou nám hory daly jasně najevo, že o sníh nouze nebude. Rakousko nás přivítalo sněhovou vánicí, dálnicí s pluhy a sypači a do kopců k našemu oblíbenému statku s ubytováním jsme se bez řetězů neměli šanci dostat. Tři dny sněžilo !

O koulovačky, lyžování, procházky denní i noční, čmuchání zvěře, návštěvy hospůdek a samozřejmně jelenů ( o těch Alpínka ví, už když jsme na začátku hodinové vycházky ), nebyla nouze cheeky ! Všichni jsme se večer rádi vraceli do teplých pelíšků wink !

Počasí asi jako všude, bylo hodně nestálé, další dva dny svítilo sluníčko, které večer střídal déšť blush !

V sobotu jsme si přivstali a vydali se podívat na Mezinárodní dvoudenní závody psích spřežení. Alpínka se mezi tažnými pejsky značně vyjímala, ale v průběhu dne se přišli podívat i jiní psí návštěvníci a tak o kámoše nebyla nouze. Obdivovali jsme dokonale přestavěné dodávky na psí ubytování, postroje, saně a především vycvičené a natěšené psí závodníky. Po zapřažení do saní se všichni hlasitě ozývali a udržet je v klidu pomáhalo lano přivázané k dodávce a čtyři pomocníci. Ve chvíli startu, štěkot utichl a pesani se spokojeně vyřítili na trať. Překrásný zážitek vidět souhru psů, lidí a to vše v krásně zasněžené zimní přírodě kam tento sport patří !!!

Další foto ZDE:

 

24.12. ŠTĚDRÝ DEN

Tak jsme se konečně dočkali, Štědrý den je tu, ale na dárky si musí Alpínka ještě chvilku počkat, tentokrát dostala přednost večeře. To byla dobrůtka, ochutnávka rybí polévky, salátu bez majonézy a kousek masíčka wink. Pak jsem ještě zdržovala focením, což nebylo vůbec lehké, jeden z dárků voněl na dálku. Ten si Alpínka vytáhla z dárkové tašky první a hned se do něj pustila - velké sušené kravské ucho !!! cheeky Pak přišla na řadu hračka a zkoumání dalších balíčků. Byl to krásný večer, který Alpínka zakončila sladkým spánkem v pelíšku !smiley

 

22.12. VÁNOČNÍ PŘÁNÍ           

                                                                                                           

Všem kamarádům, přátelům               a návštěvníkům Našich stránek přejeme veselé a šťastné Vánoční svátky,                    pod stromečkem jen milá překvapení, hodně zdraví a štěstí do nového roku !!!

Alpínkovi.

Caschirko,Gryffe, Keirinko, bráškové Adame, Baddy a sestřičky Krystínko a Berrynko Vám přeji pod stromečkem hodně pamlsků a hraček, do nového roku hodně zdraví, pracovních i výstavních úspěchů, spoustu pomazlení a lumpačení s Vaší smečkou !!!

Alpínka.

 

 

5.12. MIKULÁŠ      devil

devil Alpínka i tento den je plná enegrie, radosti a lumpačení. Také proč ne, vždyť ona přece vůůůůůůbec nezlobí !!! A navíc jako správný pes obranář žádnou rohatou obludu domu nepustí wink . Ale když se za dveřmi ozval zvonek, rachot a bouchání tak si nebyla úplně jistá, jestli má jít. No jenže, kdo by tam nechal tu punčochu plnou dobrot...      Hurá pro ni !!!! devil

 

 

LISTOPAD    2014

 

2.11.  VZPOMÍNÁME

Za všechny co již nejsou mezi námi a zoufale nám chybí !!!

 

 

ŘÍJEN  2014

 

28.10.  LIBEREC - BEDŘICHOV

Sváteční den a úúúžasné podzimní počasí jsme si užili na výletě v Liberci. Po procházce městem, kde se Alpí líbili jen holubi, jsme se vydali do hor. Bedřichov nás uvítal překrásně zbarvenou přírodou, sluníčkem a potůčky s průzračnou vodou. To bylo jiné kavčo yes.

Prezidentská chata po zdařilé rekonstrukci stále nabízí přijemný interier, výborné menu a milou obsluhu. Posilnění super svíčkovou, vepřovým se zelím a br. špalíčky, jsme pokračovali v toulání přírodou. Na pastvinách jsme se setkali s horským přátelským skotem wink.

Více foto ZDE:

 

11.10. PODZIMNÍ PROCHÁZKY

Překrásné podzimní počasí posledních dní, nás stále láká ven k cvičení i procházkám.        S dammy to jde Alpínce móóc dobře. Právě plníme domácí úkol ze cvíča - STOPKU. Panička musí hóódně vylepšit házení.wink

Více podzimního fota ZDE:

 

 

 

ZÁŘÍ  2014

 

28.9. OVP LOVECKÝCH PLEMEN -  PLZEŇ

S Alpínkou jsme se dnes poprvé zúčastnily oblastní výstavy a móóóc se nám líbílo smiley.

heart  JCH ANGEL ALPS MAGIC SPELL  V1, VÍTĚZ TŘÍDY, OBLASTNÍ VÍTĚZ   heart

Více v sekci VÝSTAVY.

Odpoledne po výstavě jsme za krásného slunečného počasí rády přijaly nabídku zacvičit si s Baddym a Falcem. Procvičovala se dohledávka ve čtverci, marking a navádění. Dohledávku Alpínka zkoušela poprvé a přinesla oba kusy !!!

Byl to krásně prožitý den, kóóónečně nepršelo. Děkujeme všem za společnost, výcvik i rady !!! Moc se těšíme na příště !!! smiley

 

22.9.  VZPOMÍNKA NA LÉTO

Léto uteklo jako voda a tak Vám dlužíme pár fotek z několikadenní návštěvy Alp. Boužel delší nemoc nám více nedovolila a když jsme konečně mohli vyrazit, příroda se rozhodla, že je potřeba zalít. A tak každý den lilo. I přesto jsme se snažili užít si volno a zdraví !!!

Alpínka zažila několik zajmavých setkání. Bohužel žádná z kočiček na ní nepočkala.frownPrasátko bylo mnohem klidnější a vůbec se nenechalo rušit při svačině.cheeky Od kraviček jsme raději udržovaly odstup.wink

  

Doma se Alpínka do postele moc nehrne, ale na dovolené si tuto výsadu nenechá ujít.devil

Více foto ZDE: 

 

20.9. MVP ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dnes jsme po delším čase vyměnily lovecké vodítko za předváděcí a hurá na výstavu smiley. Více v sekci VÝSTAVY :

 

SRPEN  2014

 

31.8. KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY TĚŠKOV

yesANGEL ALPS MAGIC SPELL  KPZ III.CENA 158 BODŮyes

Za vydatného a vytrvalého deště složila Alpínka své první lovecké zkoušky !!!                   Více v sekci ZKOUŠKY: Krásná reportáž ZDE:

 

5.8.  KACHNA

Dopoledne jsme si zajeli na Vyžlovský rybník vyzkoušet aport kachny z hluboké vody. Alpínka byla moc šikovná !!!

Více foto ZDE.

 

ČERVENEC 2014

 

31.7.  NÁVŠTĚVA V CHS MAGIC SPELL

Ráno jsme se vydali na výlet na sever Čech, odpoledne jsme měli domluvené setkání na Nechranické přehradě s Janičkou a  její 7 měsíční fenečkou Krystýnkou. Procvičoval se aport z hluboké vody a hendling, který ztěžovaly vlny. Obě disciplíny holčičky zvládly. Hlavně Krystýnka se do vody vrhala s velkou chutí !!! yes

Po práci přišel čas na běhání, hry a lumpačení na nedaleké louce. To byla nádhera !!! smiley

A protože bez práce nejsou výsledky, tak se po hře procvičil ještě aport v terénu, marking a stopka. Jenže předtím jsem potřebovala poradu jak na to wink ! Jani moc děkuju !!!

Pak se k nám připojila i Caschirka a Keirinka a vznikli díky Janičce krásné společné fotky !

Děkujeme moc za krásné odpoledne i podvečer Vám všem !!! kiss

 

 

24.7. GRATULACE PRO CASCHIRKU

heart Caschirko, přejeme Ti k Tvým 7.narozeninám hodně zdraví, krásných chvil se svojí smečkou, lumpáren s Keirinkou a Krystýnkou a ať Ti dětičky dělají jen samou radost heart

Přeje Alpínka a její smečka !!!

 

 

7.7. TY JSI MÁ LEVANDULOVÁ ...

4.7. OVVR

Dnešní den  JCH Angel Alps Magic Spell složila svojí maturitní zkouškou. Více v sekci ZKOUŠKY.

 

ČERVEN  2014

 

28.6. VÝCVIKOVÝ TÁBOR ROUDNÁ

Máme za sebou s Alpínkou táborovou premiéru. Prožily jsme krásný týden mezi úúúúžasnýma lidičkama a pejskama !!! cheeky I přesto, že jsme byly nováčky, bylo přijetí od všech velmi vřelé.  Ranní probuzení v přírodě se psí smečkou je kouzelné.

Dopoledne a odpoledne jsme se věnovaly nácvikům na OVVR a také některým disciplínám z podzimních zkoušek. Mezi výcviky si pejskové zalumpačili i odpočinuli. Je nádherné pozorovat tak velkou psí smečku při hrách, bez jediného konfliktu ! yes V podvečer jsme stihli i táborovou výstavu a soutěže. Páníčci si pak večer užili táborák s výborným papáním a spoustou povídání nejen o výcviku.

Chtěla bych touto cestou moc poděkovat za dokonalou organizaci realizačnímu týmu v čele s Irenkou Zárubovou, všem výcvikářům za trpělivost, čas a cenné rady v čele s panem Františkem Kunešem a účastníků za pohodu a úsměvy !!! Děkuji Alpínková.

Těším se na příští rok, že se zase všichni uvidíme !!!  AVANTI !!!

 

19.6. 2014   II. NAROZENINY       Dnešní den slaví 2. narozeniny  ANDÍLCI z CHS MAGIC SPELL

Alpínka, Adámek a Baddík !!!

Bráškové, přejeme Vám hodně zdraví, pracovních i loveckých úspěchů, moře krásně ztráveného času se svými rodinami, dobrot, mazlení, lásky a lumpáren !!! devil

Sestřička Alpi s rodinou. heart

Naše zlatá dvouletá slečinko Alpi přejeme Ti hodně zdraví, radosti z cvičení, úspěchů, dovádění s psími kamarády, a krásných chvil s námi heart !!! Děkujeme Ti za radostné dny, které díky tobě prožíváme !!! Tvoje smečka.

Alpínky druhé narozeniny jsme oslavili grilovačkou. Alpínka dostala kousek masíčka, klobásky, zeleninového salátu a housky. Júúúúúúúúú to byla dobrota !!!

Po odpolední siestě, jsme se šli proběhnout do lesa, aby Alpínce vyhládlo na dort, který jsem ji přichystala jako večerní chod.wink 

yes Granulky, piškotky a zdobení z Pribináčka - lahoda cheeky !!!

Více foto ZDE a Foto z cvičení ZDE.

 

14.6.  NÁCVIK NA OVVR

Tuto sobotu od 9 hodin pořádal Výcvik retrieverů v Říčanech nácvik na OVVR. Sešlo se 11 pejsků. Prošli jsme si postupně všechny disciplíny, povaha, reakce na střelbu, nos, chůzy u nohy, aport v terénu i aport z vody. Někteří pejskové by mohli na zkoušky hned druhý den a ostatní ještě potřebují docvičit aport, či poslušnost. Alpínka byla chválena za nos, chůzi u nohy, aport to bylo za 4 !!!  Děkujeme Daně a Ivaně za výcvik i OVVR.

Více ZDE

 

8.6.  APORT Z VODY

Tyto parné dny se dá cvičit jen brzy ráno a nejlépe u vody. Tak cvičíme aport z vody, střídáme různé břehy, panelový vstup, pozvolný přírodní a nakonec strmý přírodní s porostem.

Po práci zasloužená procházka s probíhandou a odpočinek ve stínu stromů. Nádhera !!!

Více foto ZDE.

 

KVĚTEN 2014               

 

18.5. NÁCVIKY POLNÍCH DISCIPLÍN

Brzy ráno jsme se vydali do Ejpovic, kde manželé Klasnovi pořádali nácviky za účasti pana Kuneše. Setkali jsme se z bráškama Adamem a Baddym s páníky i Caschirkou, Keirinkou, malou Krystýnkou z Magic Spell a Janičkou. Boužel jsme neměli štěstí na počasí, od příjezdu až do odjezdu lilo, lilo a lilo !!! crying Procvičili jsme slídění s dohledávkou, marking a vlečku. Domu jsme si odváželi cenné rady, pochvalu za chuť do práce a práci nosem !!! Děkujeme !!! smiley

Více foto na stránkách CHS MAGIC SPELL a ZDE.

 

15.5.  TENISÁKY

Naše procházky často vedou okolo tenisových kurtů. Alpínka hned jak se dostane do jejich blízkosti, začne slídit a prohledávat okolní roští, trávu i nedaleký potok. Nikdy neodchází s prázdnou cheeky ! Už se také naučila, že se dají do tlamy s trochou dobré vůle nacpat tenisáky dva ! Doma pak moc ráda pomáhá při hře. Jako sběrač je jednička !!!yes

Více foto ZDE.

 

DUBEN  2014

 

26.4. MVP ČESKÉ BUDĚJOVICE

 

       JCh CZ ANGEL ALPS MAGIC SPELL  -  V1  CAC

Více v sekci VÝSTAVY.

 

 

24.4. KRÁLÍČEK

Prosím, seznamte se !!!   Králík zakrslý - Beran  a  Golden retriever - Alpi

20.4. VELIKONOCE                              

 

Veselé Velikonoce, bohatou pomlázku a hodně jarního sluníčka i pomazleníčka,         přeje své psí rodině i jejich páníčkům, všem kamarádům a návštěvníkům stránek

Alpínka!!!


 

20.4. VELIKONOČNÍ SÁZAVA

Náš výlet začal ve Hvězdonicích u malebného nádražíčka. Šli jsme podél Sázavy, Alpínka občas i Sázavou. Opět jsme měli velké štěstí a mohly pozorovat Vydru říční jak se krmí jablkem a chlebem. V tomto úseku jsme Alpi plavání nedovolili, měla jsem obavu, že ji z vody od vydry nedostanem surprise. Ve Zlenicích jsme se převezli přívozem na druhý břeh do restaurace na oběd a po odpočinku se zase vydali zpět. Byl to krásný výlet, Alpínka si užila vodu i les. Jsem ráda, že mně bolely jen dvě nohy wink!

 

19.4. SOBOTNÍ CVIČENÍ

Jako většinu sobot ráno vyrážíme na cvičení k Daně a Ivaně do Říčan. Nejprve pozdravení s kamarády, proběhnutí, lumpačení a pak jdem cvičit. Chůze u nohy...

a přesun k nedalekému rybníku na disciplínu aport z hluboké vody. Alpínka do vody jde, většina pejsků do vody běží, ale Lucky do vody doslova létá !!!

Od rybníka se přechází na louku. Cestou se cvičí chůze u nohy. Na louce se všichni plně soustředíme na marking.

Alpínko jsi moc šikovná, máš za sebou velký kus práce a je radost s tebou cvičit. yes      Tak příště jdem zase, packu na to!!!

Děkujeme moc za úžasnou profi fotodokumentaci pani Procházkové, více najdete ZDE ve fotodokumentaci.

 

MILOVICE

Odpoledne jsme ještě "procvičily chování po výstřelu" v Milovicích na tankodromu, kde probíhala dobová  bitva. Alpínku, ale mnohem víc, než bitva, tanky, vrtulníky zajímaly ovečky a oslíci. Ti jsou pouštěni na travnaté plochy jako přírodní sekačka.

 

3.4. HLEDÁ SE DAMMÝK

Za poslední týden obilí na našem cvičném poli dost povyrostlo a tak se aportování i marking stížil. Dammy není vůbec vidět a tak je důležité, aby Alpí opravdu soustředěně koukala kam padá. Raději než v obilí, které jí móóóc chutná wink, hledá ve vysoké suché trávě.

 

BŘEZEN  2014

 

21.3.  JARNÍ AKTUALITKY

Teplé jarní počasí nás láká vyrazit k vodě. Nasedat a jedééém. První aport z vody po zimní pauze. No ještě to trochu studí sad.                                                                     

Tento týden měla Alpínka veliké štěstí yes. Poprvé jsme na procházce potkaly kočku, která neutekla hned, ale až po chvíli. Úžasná příležitost dostat se k číče tak blízko. Chyběl jen kousek a mohla si Alpi čuchnout cheeky. V posledním okamžiku si to kočička rozmyslela a hup na plot sad.

Alpí vzala ukázat jarní počasí plyšové koale, kterou na chvíli vyměnila za tááák oblíbené tenisáky wink.

 

8.3. CVIČENÍ S PEŘÍM

V sobotu jsme po jarních prázdninách opět byly cvičit v Říčanech. Zkoušeli jsme zadaunování na dálku. Alpi dostala volno, ale než jsem stačila písknout a dát povel, čmajzla damíka, který ležel u nohy jiného cvičícího. Tak to byl aport blush. Druhý pokus dopadl úúúplně stejněcheeky. Před třetím pokusem si všichni své aporty uklidili.wink Hurá povedlo se !!!

Ze cvíča jsme si přivezly bažantí slepici. Tak i neděle byla ve znamení cvičení, pod jarním sluníčkem. Marking, dohledávka, aport...

 

ÚNOR  2014

 

22.2. JARNÍ PRÁZDNINY

Alpínka s námi prožila krásný týden na horách. Počasí nám opravdu přálo a tak jsme měli zimu i jaro. Ve vyšších polohách se Alpi věnovala sněhovým radovánkám.

V údolích nás již ráno budily sluneční paprsky. Na pastvinách se pásly ovce, stráně plné kytiček a ranní procházky voněly jarem. Tak se Alpi proháněla venku a nemohla se dost načmuchat pachu zvěře, která se v lesích a na loukách hojně vyskytovala.

Alpi se také seznámila s maskami " KRAMPUSÁKŮ ". Rohy a chlupy jsou pravé a tak správně voňavédevil.

Jarní foto ZDE

 

16.2. CHLUPÁČ

Po delší době jsme vzaly ven vyvenčit chlupátého dammy. Alpínka mně přijemně překvapila, nesnažila se chlupáče "depilova", ale krásně ho aportovala i dohledávka        šla dobře.cheeky

 

14.2. heart VALENTÝN   heart

 

LEDEN 2014

 

26.1. ZIMA U SÁZAVY

Konečně zima a trochu sněhu zavítalo i k nám do nížin. Odpoledne jsme si to užili u Sázavy. U řeky nás čekalo mnohopočetné zvědavé zastoupení úžasných chlupatých zvířátek. Podle Krkonošských pohádek jím říkame "Muštelky". Alpínka byla k neudržení, úplně se celá třásla, jak je moc chtěla očuchat... Stálo to hodně sil a povelů ji udržet v "klidu".

Nezůstalo jen u zábavy. Také jsme si procvičily stop hvizd s aportem, marking a slídění    v porostu.

Před odjezdem Alpínka ještě stihla prozkoumat zamrzající břehy řeky, ale na koupání to opravdu nebylo wink !                                   

Více zimy ZDE.

 

18.1. CVÍČO

I letos pokračujeme ve výcviku v Říčanech u Dany a Ivany. Tentokrát jsme byli v lese. Po proběhání a seznámení pesanů ze skupiny, jsme procvičovali chůzy u nohy na volno mezi stromy, marking, aport zvěře, stop hvizd, s následným odhozením dvou dammy a aportem, aport přes překážku... Alpínka si po delší pauze vedla moc dobřecheeky. Vše nám jen ztěžovala hustá mlha.                                                                         Alpínka druhá z prava.

 

 

17.1. " SESTŘIČKY " ROSTOU

Už je to měsíc, co se narodily, Krystýnka a Borůvka v chovatelské stanici MAGIC SPELL. Holčičky krásně rostou a každý den dělají velké pokroky. Hodně papají, spinkají a krásně si spolu hrají a okusují se. Holčičky Alpínka Vás pozdravuje.

Více info a foto ZDE.

 

12.1. DĚTENICE

Dnes jsme se přesunuli v čase i prostoru do středověku. Atmosféra středověké krčmy u zámku Dětenice, je opravdu dokonale dobová. Všude svítí jen svícny, personál má dobové kostými i slovník, žrádelník ( jídelní lístek) je plný dobrot se středověkými názvy. Alpínka byla ze tmy a velké létající čarodějnice nad stolem zaskočena, ale domácí chléb a chrupavky ze žeber ji přivedly do pohody. Byl to krásný zážitek, až bude lepší počasí určitě si to zopakujeme.